20
januari
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Aantal woninginbraken en overvallen sterk gedaald

Tilburg, 20 januari 2015 - 

Geslaagde WOS werkconferentie bij Interpolis

Het district Hart van Brabant is een stuk veiliger geworden. Zo is het aantal woninginbraken en overvallen in 2014 met 20 procent gedaald ten opzichte van 2013. Dit bleek op maandag 19 januari uit de WOS (Woninginbraak, Overval en Straatroof)-Werkconferentiedie werd gehouden bij Interpolis. Politiemensen, burgemeesters uit de regio en de minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten kwamen samen om met Interpolis te praten over de resultaten van hun aanpak om criminaliteit in de regio tegen te gaan.

Minister Ivo Opstelten: “Een publiek-private samenwerking zoals deze, waarin een verzekeraar de handen in een slaat met gemeenten, burgers en politie om misdrijven tegen te gaan is heel erg belangrijk. Als je naar elkaar luistert, projecten oppakt en burgerinitiatieven stimuleert, boek je resultaat en dat zie ik hier gebeuren.”
 
Bij Interpolis is het aantal inbraakclaims met 30% verminderd. Interpolis-directeur Arné van den Boom is trots op wat er tot nu toe bereikt is. Tijdens de bijeenkomst zei hij: “Als steeds minder klanten slachtoffer worden van criminaliteit kunnen we veel leed en ellende bij klanten voorkomen. Ook kunnen we zo de premies beheersbaar houden.”
 

Winnaar DeOplossingVan.nl 2014

Interpolis ondersteunt burgerinitiatieven om hun wijk veiliger te maken. Via het Platform ‘Deoplossingvan.nl ’wordt burgers gevraagd om met oplossingen, tips en ideeën te komen die leiden tot een vermindering van inbraken en een veiliger leefomgeving. Pascal Vogelaar uit Rijswijk werd tijdens de conferentie uitgeroepen tot winnaar van Deoplossingvan.nl 2014. Hij bedacht een buurtpreventieplan voor zijn straat om inbrekers te slim af te zijn. Hij ontving van Interpolis een cheque van 5000 euro om zijn plan uit te werken. Pascal Vogelaar: “Ik ben heel blij dat ik nu de mogelijkheid krijg om mijn plan te realiseren zodat het veiliger wordt in mijn buurt.”
 

Werkgroep

Een tweede, derde en een vierde prijs werd uitgereikt aan winnaars uit Amsterdam, Zutphen en Nederweert. Zij hadden allemaal een idee voor buurtpreventie; het samen veiliger maken van de leefomgeving. Aangezien Interpolis deze aanpakt stimuleert, worden zij betrokken bij een speciale Interpolis- werkgroep, die plannen bedenkt om inbraken in de toekomst te voorkomen.
 

Dialoog

Interpolis wil ook in 2015 in dialoog blijven met burgers over hoe risico’s verminderd kunnen worden. Via het laagdrempelige platform “Deoplossingvan.nl” hoopt Interpolis ook dit jaar weer tot veel mooie oplossingen en tips met Nederland te komen.
 Op deze foto staan: Minister Ivo Opstelten, burgemeester van Tilburg Noordanus, en Interpolis directeur Arne van den Boom.

Minister Ivo Opstelten, burgemeester van Tilburg Noordanus, en Interpolis directeur Arne van den Boom.

Prijswinnaars DeOplossingVan.nl 2015
Prijswinnaars DeOplossingVan.nl 2015