Tilburg,
28
februari
2017
|
10:16
Europe/Amsterdam

1500 schademeldingen bij Interpolis na eerste storm 2017

Zo’n vijftienhonderd klanten van Interpolis hebben schade gemeld die werd veroorzaakt door de storm van afgelopen donderdagavond en --nacht. De voorlopige totale schadelast wordt geschat op ruim 2,2 miljoen euro.

Schade
Tot nu toe meldden 1357 particuliere klanten en 28 ondernemers stormschades bij Interpolis. In de agrarische sector waren dat er 107. Naar verwachting zal dit aantal nog oplopen. De top 5 van meest gemelde schades zijn:

  1. Afgewaaide dakpannen

  2. Waterschades

  3. Omgewaaide bomen

  4. Omvergewaaide objecten die schade veroorzaken aan auto’s en huizen

  5. Kapotte ruiten

Impact
“Deze eerste storm van 2017 heeft een omvang van zo’n 1500 schademeldingen. In vergelijking met het extreme weer waar we afgelopen zomer mee te maken kregen, is de schade beperkt gebleven”, zegt Per Vroom, manager Schadeservices. Op 23 juni 2016 werden ruim 24000 schades door particulieren en ondernemers gemeld. Toch hebben ook nu extra personeel ingezet om klanten zo goed mogelijk te helpen. We zijn er voor onze klanten als er schade is, maar we zetten ook in om schades met preventie en slimme oplossingen te voorkomen.”

Preventie
‘Elke schade die een klant heeft, is er een te veel’, vindt Interpolis. Daarom attendeerde de verzekeraar haar klanten afgelopen woensdag op de aanstaande storm. Met preventietips via social media en WhatsApp berichten, wil Interpolis haar klanten helpen om de kans op schades te verkleinen: https://www.interpolis.nl/service/zo-voorkomt-u-stormschade