Tilburg,
25
juli
2016
|
16:00
Europe/Amsterdam

Interpolis-experiment laat buren bij elkaar inbreken

Vandaag lanceert verzekeraar Interpolis op YouTube het reality-experiment Inbreken bij de buren. Daaruit blijkt dat inbreken zelfs voor de grootste amateur kinderspel is. Met de film wil Interpolis inzicht geven hoe de kans op woninginbraak te verkleinen is. Benieuwd naar de buit en de geleerde lessen? Bekijk het spannende en hilarische verslag van het nachtelijke inbraakavontuur op youtube.com/interpolis

 

In het holst van de nacht brachten de twee Bussumse buren Jan en Frederique bij elkaar een bezoekje. Hun missie: zoveel mogelijk van elkaar te stelen. Talloze verborgen camera's registreerden hun onzekere schreden op het boevenpad.

Onveilig gevoel

De soms onhandige inbraakperikelen van Jan en Frederique resulteerden in de korte onlinefilm  'Interpolis experimenteert: Inbreken bij de buren', die voor kijkers een eye opener kan zijn wat betreft de veiligheid van hun eigen woning.

De film is de blikvanger van de Wooncampagne van Interpolis, waarmee de verzekeraar de veiligheid in en rondom het huis wil vergroten. Interpolis ontwikkelt daarvoor slimme oplossingen waarmee klanten zich veiliger voelen en die helpen om schades te voorkomen.  Jan: "Ik was best verbaasd hoe makkelijk het me afging, inbreken in een vreemde woning. Uit eerdere ervaringen weet ik helaas dat je in minder dan een minuut spullen kwijt kunt zijn. Niet dat je continu in angst moet leven, maar je kunt het dieven wel minder aantrekkelijk maken."

Frederique: "Ik zie nu wat de zwakke plekken van mijn eigen woning zijn; de schuurdeur trap je zó open en in de achtertuin kun je ongezien te werk gaan. Er is bij mij niet per se veel van materiële waarde te halen, maar het idee dat iemand ongemerkt rondsluipt, misschien wel terwijl iedereen slaapt...: afschuwelijk! Zoiets zet je aan het denken.”

Feiten

  • Na een inbraak is 46% van de mensen is hun gevoel van veiligheid kwijt.
  • Elke dag wordt er in Nederland 175 keer ingebroken.
  • 73% van de inbraken gebeurt via een open raam.
  • De gemiddelde inbraak duurt 7 minuten.

ThuisMeester oplossing
Interpolis is met de ThuisMeester  oplossing een experiment gestart onder klanten. Deze ThuisMeester oplossing is een pakket met een slimme rook- en watermelder en een slimme lamp. Bij rook of  als er water lekt slaat de app alarm, terwijl de lamp op afstand kan worden bediend zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Het pakket is ontwikkeld in samenwerking met Home Wizard. Interpolis onderzoekt tot en met 31 december 2016 wat de invloed is van deze ThuisMeester oplossing op het veiligheidsgevoel van zo'n 10.000 klanten. Mensen die dit jaar  een Woonhuis- en Inboedelverzekering bij Interpolis afsluiten, ontvangen deze ThuisMeester oplossing ter waarde van € 199,- Interpolis vraagt hen dan om mee te doen aan het experiment. Deze ThuisMeester oplossing is ook verkrijgbaar in de preventiewinkel van Interpolis. 

                                                         Ga naar ThuisMeester oplossing