Tilburg,
08
februari
2017
|
18:37
Europe/Amsterdam

Een wintersport om nooit te vergeten

Samenvatting

Blog van schadeadviseur Renée over haar pijnlijke eigen ervaring door onvoorbereid op wintersportvakantie te gaan en tips zodat jij die kopzorgen kunt voorkomen.

Een paar jaar geleden won ik geheel onverwachts een wintersportvakantie via een online spelletje. Met gezonde spanning ging ik met een vriendin voor de eerste keer snowboarden in de kraakverse sneeuw in Frankrijk.

Op het nippertje
We namen de skilift naar boven. Eenmaal daar aangekomen besloten we, overmoedig als we waren, de rode piste te nemen. ‘Dat doen we wel effe,’ dachten we. Ik had al snel door dat deze weg naar beneden mij toch te hoog gegrepen was en besloot te gaan lopen. Mijn reisgenoot – waaghals als ze is - sjeesde daarentegen met flinke vaart naar beneden. Aan het eind van de afdaling kwam ze erachter dat deze in een bocht liep. Ze kon niet remmen of sturen. We waren immers nog nooit eerder op wintersport vakantie geweest. We hadden totaal geen ervaring. Ik zag haar richting het ravijn kelderen, hield mijn adem in. Instinctief liet zij zich op haar kont vallen. Haar snelheid nam af. Nog doorglijdend naar beneden maakte ze de bindingen los. Net voor de kloof kwam ze tot stilstand. Gelukkig viel ze de diepte niet in! Haar snowboard kletterde daarentegen met veel kabaal kapot tegen de rotsen. Opgelucht haalde ik adem. Ik was bang dat ik mijn vriendin kwijt zou zijn. Dat was dus wel even slikken!

Ik zou niet weten wat ik had moeten doen als het echt mis was gegaan.
Renée

Het had zo mis kunnen gaan!
Eerst maar eens van de schrik bekomen. Jeetje, wat er had kunnen gebeuren. Hoe haalden we het in ons hoofd om te denken dat we zonder voorbereiding de (rode) piste af konden gaan? Ik zou niet weten wat ik had moeten doen als het echt mis was gegaan. Dan was ik een dierbare vriendin verloren. De volgende dag boekten we dus meteen een paar lessen.

Zo voorkom je kopzorgen
Ik geef je graag een aantal handige tips om moeilijkheden te voorkomen en laat zien hoe je kunt handelen als er toch problemen ontstaan tijdens je wintersport:

  • Ga niet onvoorbereid op wintersport! Draag een helm en neem een paar lessen zodat je niet met knikkende knieën op je board of ski’s staat. Neem altijd een pistekaart mee en zorg dat je bereikbaar bent.

  • Kies voor de piste die op jouw niveau aansluit. (Als wij dat hadden gedaan, dan had het ons een hoop kopzorgen gescheeld.)

  • Slecht bereik? Wil je dure telefoonkosten voorkomen? We zijn ook te bereiken via Facebook en Twitter. Je kunt ons openbaar of privé bereiken op werkdagen tussen 9.00 en 17.00. We streven ernaar binnen een uur te reageren.

  • Heb je directe medische of andere hulp nodig? Bel dan met onze alarmcentrale. Zij staan 24 uur per dag voor je klaar en bereikbaar via telefoonnummer 013 462 04 62.

  • Ga je met de auto op reis? Zorg dat je winterbanden hebt en sneeuwkettingen achterin hebt liggen! Bekijk onze infographic om te zien wat je verplicht mee moet nemen per land.

  • Ben je verhinderd vanwege een val /blessure of andere verzekerde gebeurtenis? Zorg voor een negatief advies van de arts en bewaar jouw skipas. Ga eerst ter plaatse na of je nog geld terug kan krijgen. Zo niet? Dan betalen wij de niet genoten dagen van de skipas, materiaal huur en ski/snowboard lessen.

Wanneer jouw snowboard, ski’s of ander materiaal wordt gestolen, doe dan altijd politieaangifte. Ook gehuurde ski’s en snowboards zijn meeverzekerd op onze Reisverzekering. Maar, gelegenheid maakt de dief. Om diefstal van je ski's of board te voorkomen kun je ook speciale slotjes kopen.

Goede reis!